top of page

DUURZAAMHEID

FOOD FOR THOUGHT zet zich in voor het verkleinen van haar milieu-impact. Wij willen met onze activiteiten onze leefomgeving zo min mogelijk belasten en gaan uit van circulair ondernemen.
Om dit te realiseren heeft FOOD FOR THOUGHT doelbewust organisatorische keuzes gemaakt die hieraan bijdragen:

1. AFVALSCHEIDING
Sinds onze eerste editie in 2023 is single-use plastic niet toegestaan op ons festival. Wij communiceren de SUP richtlijn met onze standhouders en bieden desgevraagd hulp om alternatieven te vinden. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbaar eetgerei. Wij vragen hen afval te scheiden.  Voor karton is een monostroom gecreëerd. 

2. MINDER AFVAL
Drinken wordt uitgeschonken in herbruikbare hard cups. Bij je eerste drankje betaal je €2,00 voor de beker die je "huurt". Elke keer als je wat te drinken haalt ruil je je beker in voor een nieuwe. Aan het eind van de dag lever je je beker in bij de bar. De bekers worden gereinigd en herbruikt, zo voorkomen we de productie van afval en plastic in de natuur.
We voorkomen afval door bijvoorbeeld geen geprinte flyers te gebruiken. 
De materialen zoals het decor, de banieren en de aanwijsborden zijn vorig jaar na afloop niet weggegooid maar zijn opgeslagen en worden dit jaar weer gebruikt en zullen nog vele jaren mee gaan.

3. SCHONERE ELEKTRICITEIT
De gemeente heeft stroompunten aangelegd op de Dam waardoor het festival gebruik kan maken van het bestaande groene elektriciteitsnetwerk.

4. WATER
Schoonmaken doen we met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen met milieukeurmerk.

5. Eten en drinken
Wij werken hoofdzakelijk met lokale foodtruck ondernemers die ook werken met lokale leveranciers. Alle foodtrucks hebben vegatarisch aanbod en 1/3 heeft vegan aanbod waarvan dit jaar 1 foodtruck is die uitsluitend vegan aanbiedt. 

meandpplfoundationlogo invert_edited_edited.jpg
meandpplfoundationlogo invert_edited_edited.jpg
bottom of page